zaterdag 9 december 2023

Dag 46/47 Darwin - Barendrecht

Mijn vlucht gaat pas vanmiddag dus ik maak nog een klein rondje door Darwin met de auto langs wat caches. Rond de middag tank ik de auto weer af en rijd richting het vliegveld. Het is meer een vliegveld voor binnenlandse vluchten. Een aantal keer per week gaan er ook vluchten naar het buitenland, vooral Singapore en Bali.


Voor de binnenlandse vluchten kan je zelf je koffer inchecken maar voor mijn vlucht met Singapore Airlines naar Singapore moet ik wachten tot er personeel komt om in te checken. Dit doen ze (o.a. denk ik) in verband met de handbagage die van iedereen gewogen wordt. De van mij wordt te zwaar bevonden en na een discussie met de supervisor sta ik mijn koffers opnieuw te verdelen. Ik heb straks een vlucht met Lufthansa van Singapore naar München en omdat dat het langste deel van mijn ticket is, ben ik van mening dat die bagage-eisen gelden. Maar de supervisor zegt dat deze vlucht met Singapore Airlines is en dat hun regels gelden. Uiteindelijk ga ik maar overstag (ik hoef niet bij te betalen en dan denk ik, wat maakt het uit of het boven je hoofd ligt of in het ruim) en stop wat meer in mijn koffer. Als ik dan weer terugkom bij de balie, wordt de tweede keer m'n handbagage niet meer gewogen. Tsja...

Ik ga door de security en geef mijn laatste dollars hier uit. Dan moeten we nog een keer door de security (ook daar ontgaat mij de logica van), dus weer alle elektronica en vloeistoffen uit de handbagage. De vlucht vertrekt op tijd en zal iets meer dan 4 uur duren. Onderweg neem ik de noedels met vis die prima smaken.


De zon is onder als de landing bij Singapore wordt ingezet en het uitzicht op de haven met alle boten met hun lichten is een mooi gezicht.


Vlak voordat we gaan landen, komt het bericht dat we voorlopig nog niet mogen landen ivm het slechte weer van vandaag. Het komende half uur blijven we rondjes vliegen totdat we dat wel mogen. Ik zit in de 'binnenbocht' en ben op een gegeven moment wel een beetje klaar met de rondjes. Gelukkig gaat mijn volgende vlucht pas over 4,5 uur.

Die tijd vermaak ik me op het megagrote vliegveld. Ik neem een aantal treintjes naar andere terminals om die te bewonderen (er is bijv. een vlindertuin) en ik doe wat caches die hier op het vliegveld liggen. Een kleine impressie van het vliegveld:





Als ik weer het treintje terug neem naar mijn terminal, zie ik dat de vlucht 'retimed' is. Geen idee wat het verschil is met vertraging, maar de vertrektijd is gewijzigd van 23.45 naar 0.00 uur. Nog geen man overboord want ik heb een korte overstap op München maar hiermee haal ik het wel. 

Op dit vliegveld is de security bij de gate dus alles moet weer uit de handbagage en het water moet weggegooid worden om deze 10 meter verder weer te vullen. Bij de gate krijgen we te horen dat de vlucht nog verder vertraagd is naar 0.15 uur en dat dit is vanwege de inkomende vlucht die moest uitwijken naar Kuala Lumpur. Het weer was blijkbaar heel slecht.

Als we dan eindelijk in het vliegtuig zitten dan duurt het nog een tijd voordat we eindelijk mogen opstijgen. Het is al 1.15 als we de lucht ingaan en met een vluchtduur van 12,5 uur is de aankomsttijd 6.45 in Múnchen. Precies de tijd van mijn vlucht naar Amsterdam. Dat gaat waarschijnlijk niet meer lukken.

Uiteraard krijgen we nog een avondmaaltijd en dit keer kies ik voor de beef. Als die op is dan kan ik eindelijk even mijn ogen dichtdoen. Helaas wel zonder slaaptablet want die heb ik tijdens het herpakken van de koffers per ongeluk in m'n ruimbagage gedaan. Niet heel handig maar ook niets meer aan te doen.


Als het licht weer aangaat in het vliegtuig op zo'n 2 uur voor het landen dan heb ik niet heel veel geslapen maar ik zal het ermee moeten doen. Ondertussen is een groot deel van het vliegtuig benieuwd hoe het zit met de aansluitingen want ik ben zeker niet de enige die een vervolgvlucht heeft. De purser heeft nog geen informatie hierover. Voor de vlucht naar Amsterdam geldt dan nog 12 mensen die moeten halen dus ze geeft aan dat de kans bestaat dat er met deze vlucht op ons wordt gewacht.

Een uurtje later hoor ik dat we toch omgeboekt zijn en wel naar een vlucht die om 8.45 vertrekt. Nou dat valt nog best mee. Als ik geland ben, dan heb ik op mijn telefoon al de nieuwe boardingpass ontvangen. Ook krijg ik via een sms nog 10 euro tegoed om te besteden op het vliegveld dus dat is prima geregeld van Lufthansa!


De vlucht naar Amsterdam gaat gelukkig op tijd en snel dus voordat ik het weet, zit ik op Schiphol te wachten op m'n koffer. Ik heb zo'n tag erin zitten dus ik weet dat 'ie mee is gekomen en na een tijdje ligt 'ie ook op de band. Tijd om de trein op te zoeken en het laatste deel van de reis te maken. Om 12.00 uur ben ik weer op station Barendrecht waar m'n vader zo lief is om mij thuis af te zetten!

De reis zit er op, het waren mooie weken met heel veel hoogtepunten en gelukkig niet veel mindere kanten. Iedereen heel erg bedankt voor het 'mee'reizen en alle leuke berichtjes die ik heb mogen ontvangen. Morgen gaat de wekker vroeg want na al dat reizen moet er ook weer worden gewerkt, hopelijk met niet al te grote jetlag!

Dag 46/47 Darwin - Barendrecht

Mijn vlucht gaat pas vanmiddag dus ik maak nog een klein rondje door Darwin met de auto langs wat caches. Rond de middag tank ik de auto wee...